x Zoeken
Home » Specialismen » Acupunctuur

Acupunctuur

Genezing van ziekten, verlichting van klachten of preventie van klachten, de Chinese geneesheren gebruiken acupunctuur hiervoor al vele duizenden jaren. Want acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijndrempel en vergroot de levenslust. Mogelijk het meest indrukwekkend van de Traditionele Chinese Geneeskunst als geheel is wel dat men er al tientallen eeuwen geleden het functioneren van de mens mee kon verklaren.

Yin en Yang en het zoeken naar harmonie

In de acupunctuur heeft een ‘gezond mens’ harmonie tussen yin en yang. Langdurige verstoring daarvan kan leiden tot ziekten of klachten. De acupuncturist zet zich in om die balans te herstellen.
De Chinezen ontdekten dat energie in 24 uur door het menselijk lichaam circuleert via een stelsel van kanalen. Er zijn twaalf hoofdkanalen of meridianen, die elk in verbinding staan met een orgaan in ons lichaam. Westerse medische onderzoeken hebben aangetoond dat de meridianen inderdaad bestaan, maar ze zijn voor het oog niet zichtbaar.

Onze organen voeden de circulatie en het is dus belangrijk dat zij in balans zijn. Onze levenswijze (wat eten en drinken we en hoeveel bewegen we) heeft hier veel invloed op. En ook erfelijke eigenschappen beïnvloeden de energieproductie. Iedereen heeft een eigen specifieke energiehuishouding. De werkwijze van de acupuncturist is erop gericht om verstoringen in het lichaam op te sporen en samen met de patiënt te herstellen.
Wilt u meer weten, bekijk dan ook de website van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur. www.acupunctuur.nl