Nieuw

 

 

 

Werktijden op Onder de Linden

 

Maandag 8.00-18.00 Rob Mattijssen en Ilse Tomassen

Dinsdag 08.00-18.00 Rob Mattijssen en Tineke Oostijen

Woensdag 12.00-21.00 Rob Mattijssen, Ingrid Joosten

en Ilse Tomassen

Donderdag 8.00-13.00

Vrijdag 08.00-17.00 Rob Mattijssen en Ilse Tomassen

 

Februari 2015

Gezondheidscafe Onder de Linden

 

 

September 2013

 

Welkom Zaterdag 28 september op de feestelijke opening van

gezondheidscentrum Onder de Linden. Kom de nieuwe vestiging

bekijken van Fysiotherapie & Acupunctuur Arnhem.

 

 

 

 

Fysiotherapie & Acupunctuur Arnhem werkzaam op

Gezondheidscentrum Onder de Linden

Sinds enige weken zijn wij als samenwerkingsverband Fysiotherapie & Acupunctuur Arnhem ook werkzaam in het prachtige pand van gezondheidscentrum Onder de Linden. Hier hebben wij 2 behandelkamers gelegen op de begane grond aan de straatzijde van het pand. (zie foto bij onderliggend artikel) Onze kamers zijn precies gelegen achter de oude ingang waar de oude naam School III nog op de gevel staat. De al bijna 10 jaar bestaande band tussen onze 3 praktijken heeft nu eindelijk een mooie vorm gekregen waarin we nog intensiever kunnen gaan samenwerken.

Het adres:

Gezondheidscentrum Onder de Linden

Onder de Linden 21-2

6822KG Arnhem

026-8700127

Voor afspraken kunt u ons ook uiteraard bereiken via de bekende telefoonnummers van onze praktijken.

 

Mei 2012

Fysiotherapie & Acupunctuur Arnhem start vanaf zomer 2013 ook

in gezondheidscentrum School III/Onder de Linden in Klarendal

 

Aan Onder de Linden in de wijk Klarendal ligt het prachtige oude monumentale pand van School III. Ooit was hier de ULO, de LEAO en in een latere tijd de opleiding dramatische vorming van ARTEZ gevestigd. Het gebouw heeft sindsdien vele jaren leeg gestaan en verkeerde in een zeer slechte staat. Over de toekomst was lange tijd geen duidelijkheid tot in 2009 het gebouw gekocht werd door Woningcorporatie Volkshuisvesting. Nu al meer dan een jaar wordt er hard gewerkt om het pand in zijn orginele staat te renoveren en klaar te maken voor zijn toekomstige functie. Namelijk het nieuwe gezondheidcentrum School III. De renovatie aan de buitenzijde is inmiddels zo goed als voltooid, maar aan de binnenzijde moet nog veel gebeuren.

Vanaf juli 2013 hoopt School III zijn deuren te openen als een nieuw gezondheidscentrum. Hier zal naast diverse huisartsen, apotheek, prikpost, llogopedie, podotherapie en GGZ-post ook Fysiotherapie Arnhem zich gaan vestigen met meerdere behandelkamers.

Fysiotherapie Arnhem kan nu nog intensiever gebruik gaan maken van de diverse specialisaties bij het samenwerken. Pim de Neeff, Tineke Oostijen, Rob Mattijssen en Yvonne Verhagen die normaal in hun eigen praktijken werkzaam zijn, gaan naast elkaar werken. Als het nodig is, bestaat er vanaf dan de mogelijkheid om direct gezamelijk patienten te onderzoeken en te behandelen. In eerste instantie zal het hier gaan om Acupunctuur, Manuele Therapie, Handtherapie, Sportgerelateerde Fysiotherapie, Cranio-Faciaaltherapie en Manuele Lymfedrainage. Deze nauwe onderlinge samenwerking, korte lijnen, uitwisseling en gebruik van elkaars kennis, garandeert zo een nog betere behandeling van uw klachten.

 

 

Nieuws door en voor collega's

 

juli 2011

Door Tineke Oostijen  

Samenwerking verloskundigen en acupunturisten

In de regio Arnhem zijn we in 2010 met 6 acupunctuurcollega’s/ allen ook fysiotherapeut een zwangerschapsgroepje gestart. Oorspronkelijk is deze samenwerking bedoeld om elkaar te kunnen waarnemen in geval van afwezigheid. Met elkaar hebben we afspraken (zogenaamde protocollen) gemaakt waarin beschreven staat hoe we handelen in specifieke situaties bij zwangere vrouwen. Ook legden we vast hoe we de overdracht en facturatie doen zodat er voor de patiënte geen rompslomp en voor de collega geen onduidelijkheid hoeft te zijn. Ter voorbereiding van deze afspraken zijn we allen de literatuur in gedoken en ook op internet gaan kijken wat de meest recente ontwikkelingen zijn op het gebied van begeleiding van zwangeren/bijna zwangeren met acupunctuur. Het was boeiend om elkaars kennis en ervaring naast elkaar te leggen om zo te komen tot een optimale behandelstrategie. Toen kwam het idee om het bestaan van deze collegiale samenwerking ook kenbaar te maken bij de verschillende verloskundigenpraktijken in de regio. Deze reageerden allen zeer enthousiast. In één van de verloskundigenpraktijken zit zelfs ook al een homeopaat en diverse verloskundigen hadden zelf goede ervaring met acupunctuur. De integratie tussen de verschillende disciplines brengt een win-winsituatie voort waarbij de acupuncturist de bijna zwangere attendeert op de acupunctuurvriendelijke verloskundigenpraktijk en de verloskundigen de zwangeren adviseert om acupunctuur toe te laten passen bij klachten of problemen. Daartoe hebben we een informatiefolder gemaakt voor de verloskundigen zodat ze weten bij welke situatie de acupuncturist kan helpen. Ook hebben we een handout laten drukken die meegegeven kan worden aan de zwangere met klachten. Voor het behandelen van stuitligging hebben we een evaluatieformulier gemaakt om zodoende de uitkomst van de interventie te kunnen bijhouden. Daarnaast kunnen we via de nieuwe website van onze groep de zwangeren uitgebreider informeren Onze groep bestaat uit: Ilse Tomassen, Tineke Oostijen, Peter Wagemakers, Ellen Offermans, Bessy Pallas en Ellen IJspeert. zie www.acupunctuurzwangerschap.nl